Faciliteiten
ALPENFERIENPARK REISACH

In de zomer beschikt onze camping over een prachtig zwembad, beter gezegd een natuurzwembad. Bij het zwembad hoort een grote ligweide, waar u kunt genieten van het zonnetje.

Het restaurant is een van de gezelligste ontmoetingsplekken op de camping, voor jong en oud. Een ijsje, een koel drankje, een kopje koffie, een diner of een zak frites, het kan allemaal.
In de winter worden rond de houtkachel de verhalen van de dag besproken onder genot van een Glühwein, een Gurktaler of een ander lekker drankje.

Ons sanitair is in 2010 geheel vernieuwd. Water komt uit onze eigen bron en warm water wordt zoveel mogelijk door zonne-energie verwarmt.

Bij onze receptie beschikken we over een kleine campingwinkel. Vers brood word iedere dag door ons verzorgd.

Voor kinderen en jeugd hebben we diverse faciliteiten. Er is een zwembad met kinderbad, een speeltuin, 2 tafeltennistafels (één buiten en één binnen), een bron met stromend water met een speelbeekje, een kinderchaletje, een watervalletje naast de camping, een TV ruimte en vooral heel veel buitenruimte.

Zwembad

Wij beschikken over een natuurzwembad, een zogenaamde Biotop. Het bronwater komt fris uit de bergen rechtstreeks in ons zwembad. Daar wordt het water schoongehouden door een zand- en plantenfilter. Deze planten groeien in een afgescheiden deel van het zwembad.

Naast deze filters is het zwemgedeelte voor zwemmers van 1.60 tot 1.80 meter diep ( 26×7 meter ). De bodem van het zwemgedeelte is vlak.

Het kinderbad van maximaal 50cm. diep ( 12×7 meter). Het frisse bronwater komt binnen in het kinderbad in de vorm van een watervalletje. Heerlijk om mee te spelen en een druk bezochte attractie in het kinderbad. De bodem van het kinderbad bestaat uit rivierkiezelstenen. Ook dit materiaal zorgt voor heel veel speelplezier. Tenslotte vormen de bewoners van het zwembad voor nog een attractie: kikkervisjes en kleine salamanders zijn erg leuk om te bekijken, als je ze kan vinden want meestal verschuilen zij zich in het plantenfilter.

Tip voor de kinderen: neem waterschoenen mee!

Naar gelang het weer is de watertemperatuur in het hoogseizoen tussen de 19 en 24 graden.

In ons zwembad geen chloor, geen zouten, maar 100% puur natuurwater. Om het natuurbad tot rust te laten komen is het zwembad na 18:00 uur gesloten.

Sanitair

De douches zijn geconcentreerd onder het restaurant en zijn ruim ingedeeld. Er is ook gedacht aan een speciale douche/bad ruimte voor de allerkleinsten.

Solar, of te wel zonne-energie met behulp van zonnecollectoren helpt ons het water voor zowel de douches als het restaurant te verwarmen. Aan het terras achter het restaurant hangen hiervoor de nodige collectoren. Verder vind u hier toiletten en een afwas gelegenheid.

Bij het sanitair gebouw midden op de camping zijn nieuwe toiletten, wasmogelijkheden en ook een afwasgelegenheid.

Campingwinkel

De campingwinkel van Alpenferienpark is een bescheiden winkel die tevens dienst doet als receptie. Alleen de noodzakelijke levensmiddelen zijn hier verkrijgbaar, alsmede enkele lokale producten uit Reisach en omgeving. Meest praktische zaken dus, voor het geval u iets bent vergeten. In Kirchbach (5 km) is de dichtstbijzijnde supermarkt, terwijl in de grotere plaatsen zoals Hermagor of Kötschach-Mauthen (beide op ongeveer 15km afstand) ook grotere supermarkten beschikbaar zijn.

Verder kunt u in de receptie op jacht naar leuke attracties in de buurt. Folders en brochures in overvloed. Wij worden goed voorzien door de plaatselijke VVV. U kunt hier tevens de “Kärntner Card” (Karinthie kaart) verkrijgen.

Ook aan de wandelaar, fietser of autorijder is gedacht. We hebben detailkaarten van het Gailtal tot en met kaarten van heel Karinthië.

Natuurlijk kunt u hier ook navragen wat de leuke tochten in de buurt zijn. Wij staan voor u klaar!

Kids en jongeren

Een animatieteam hebben wij bij Alpenferienpark niet in dienst. Toch horen wij nooit ouders klagen dat zij hun kinderen moeten vermaken. Wat we wel eens horen: “Ik zie onze kinderen de hele dag niet, die zijn lekker aan het spelen” Met andere woorden, er is voor uw kinderen genoeg te doen op Alpenferienpark Reisach. Soms wordt er door kinderen spontaan zelf iets georganiseerd, zoals een stoepkrijt tekenen of bingo avond.

Voor kinderen en jeugd hebben we diverse faciliteiten. Even alles op rijtje:

  • Speeltuin op camping
  • Een speeltuin, in 2010 voorzien van nieuwe speeltoestellen
  • Een bron met een beekje (in de speeltuin)
  • Een kinderspeelchaletje
  • Een watervalletje naast de camping
  • 2 tafeltennistafels (één buiten en één binnen)
  • Tafelvoetbal
  • Een jeugdruimte met tafels, banken, TV en spelletjes


Foto's van de faciliteiten